Здравословното хранене е най-доброто лекарство!

Захар Демерара

Кокосова захар

Кокосовата захар се произвежда от сока на цветните пъпки на кокосовата палма.

През последните години все повече се говори за захар Демерара, която неправилно се приема за кафява захар. За разлика от кафявата захар, захарта Демерара е с по-едри кристали, в известна степен хрупкава захар с произход от Гвиана, бивша английска колония, която в миналото се е казвала Демерара. В настоящето тази захар се произвежда и в Мексико, Индия и Хавай.

Твърди се, че захарта Демерара има по-висока хранителна стойност, повишено съдържание на минерални вещества, които се губят при процеса на рафиниране. Важно е да се отбележи, че захарта, в каквато и форма да се приема, не е здравословна храна, като прекомерната консумация води до затлъстяване и диабет. Но със сигурност може да се твърди, че захарта Демерара е много по-деликатна от бялата рафинирана захар и представлява прекрасна добавка за кулинарията и подслаждане на топли напитки.

С малко познания и съвети от специалисти по здравословното хранене може да се достигнат отлични резултати.

Таханът е паста, която е направена от белени и небелени смлени сусамови семена.

Пълнозърнените и храните от зърнени култури намаляват риска за развиване на определени заболявания като сърдечни, ракови, диабет и дивертикулоза. Зърнените храни са основно хляб, зърнени култури и макаронени изделия.

Urtica Dioica, често наричана обикновена коприва или жилеща коприва, е тревисто многогодишно цъфтящо растение. Като лечебно средство се използват корените и надземните части на растението.

Лютата чушка има силен аромат и вкус, вариращ от сладникав до изгарящо лют.