Здравословното хранене е най-доброто лекарство!

Млечни продукти от малки мандри

От мандра "Забърдо" в родопското село Забърдо предлагаме балкански кашкавал, краве и овче сирене. Чистата природна среда и уникалният климат спомага за създаването на продукти с автентичен вкус, получени с използването на чисто овче и краве мляко. Мандрата има лиценз I категория, всички партиди са с свидетелства за анализ и сертификати за качество.

От мандра "Глава" (с.Глава, община Червен бряг) предлагаме биволско сирене и кисело мляко.Мандрата използва мляко само от собствените си биволи, за които се грижат пастири и ветеринарни лекари.

Кашкавал „Витоша” предлагаме от мандра "Сърница" (гр. Сърница, Западни Родопи), мандра „Мечи чал”(гр.Чепеларе), гр.Златоград (област Смолян), който е приготвен от 100% натурално краве мляко.

От мандрата в село Годлево (на 10 км от Банско) предлагаме кисело мляко, извара и краве сирене.

С малко познания и съвети от специалисти по здравословното хранене може да се достигнат отлични резултати.

Таханът е паста, която е направена от белени и небелени смлени сусамови семена.

Пълнозърнените и храните от зърнени култури намаляват риска за развиване на определени заболявания като сърдечни, ракови, диабет и дивертикулоза. Зърнените храни са основно хляб, зърнени култури и макаронени изделия.

Urtica Dioica, често наричана обикновена коприва или жилеща коприва, е тревисто многогодишно цъфтящо растение. Като лечебно средство се използват корените и надземните части на растението.

Лютата чушка има силен аромат и вкус, вариращ от сладникав до изгарящо лют.