Здравословното хранене е най-доброто лекарство!

Кокосова захар

Кокосова захар

Кокосовата захар се произвежда от сока на цветните пъпки на кокосовата палма.

Кокосовата захар се използва като традиционен подсладител от хиляди години в южна и югоизточна Азия. Най-големият производител на кокосови орехи са Филипините и Индонезия. Сладостта на кокосовата захар е почти колкото на кафявата захар със слаб привкус на карамел. Цвета, сладостта и вкуса варират в зависимост от използвания вид кокосово дърво, сезона на прибиране на реколтата, географското местоположение и технологията на производство.

Кокосова захар

Кокосовата захар представлява предимно захароза 70-79%, както и глюкоза и фруктоза по 3-9% всяка. Тя е е с най-нисък гликемичен индекс от 35. Счита се за по-здравословна от рафинираната бяла захар и кафявата захар. Може да се използва като пълноценен заместител на захарта за подслаждане на кафе, чай и сладкарски изделия.

С малко познания и съвети от специалисти по здравословното хранене може да се достигнат отлични резултати.

Таханът е паста, която е направена от белени и небелени смлени сусамови семена.

Пълнозърнените и храните от зърнени култури намаляват риска за развиване на определени заболявания като сърдечни, ракови, диабет и дивертикулоза. Зърнените храни са основно хляб, зърнени култури и макаронени изделия.

Urtica Dioica, често наричана обикновена коприва или жилеща коприва, е тревисто многогодишно цъфтящо растение. Като лечебно средство се използват корените и надземните части на растението.

Лютата чушка има силен аромат и вкус, вариращ от сладникав до изгарящо лют.