Здравословното хранене е най-доброто лекарство!

Сироп - захарно цвекло

Сироп от захарно цвекло

Култивираното захарно цвекло е растение, чиито корени съдържат висока концентрация на захароза и се отглежда промишлено за производство на захар.

Директно от корените на захарното цвекло може да се получи нерафиниран сироп. Този гъст, тъмен сироп (петмез) се получава при варене на нарязаното захарно цвекло. След това, получената каша се пресова и сгъстява докото се получи консистенция, подобна на меда. Този сироп се използва за подсладител в кулинарията. Когато декстрозният еквивалент е над 30, сиропа се хидролизира, което го превръща в продукт с високо съдържание на фруктова. В 100 гр. сироп от захарно цвекло се съдържат около 280 калории. От необходимата дневна доза въглехидратите са 23%, протеините 5%, желязото 19% и магнезия 30%.

Сироп от захарно цвекло

С малко познания и съвети от специалисти по здравословното хранене може да се достигнат отлични резултати.

Таханът е паста, която е направена от белени и небелени смлени сусамови семена.

Пълнозърнените и храните от зърнени култури намаляват риска за развиване на определени заболявания като сърдечни, ракови, диабет и дивертикулоза. Зърнените храни са основно хляб, зърнени култури и макаронени изделия.

Urtica Dioica, често наричана обикновена коприва или жилеща коприва, е тревисто многогодишно цъфтящо растение. Като лечебно средство се използват корените и надземните части на растението.

Лютата чушка има силен аромат и вкус, вариращ от сладникав до изгарящо лют.