Здравословното хранене е най-доброто лекарство!

Как да се спасим от коремните мазнини

Защо трябва да отстраним коремните мазнини

Плашат ли Ви упоритите коремни мазнини? Естествено, всеки от нас иска да изглежда и да се чувства добре, което ни кара да се отървем от излишните мазнини по корема. Това е полезно и за нашето здраве като намалява риска от сериозни заболявания. Излишните кореми мазнини могат да доведат до сърдечни проблеми, повишаване на риска от диабет тип 2, както и повишаване на кръвното налягане. Описаните по-долу домашни средства могат да Ви помогнат да намалите нежеланите мазнини по корема без строги диети по отношение на консумацията на хляб или интензивни фитнес тренировки.

Преодолейте стреса

Претоварването с работа или психическо напрежение може да доведе до състояние на хроничен стрес. Следствието от това може да бъде увеличаване и стабилизиране на коремните мазнини. При продължително подлагане на въздействието на стресовия хормон кортизон (катаболен стероиден хормон, отделян от надбъбречните жлези) се повишава апетита към пикантни храни. Това забавя метаболизма и предизвиква задържане на мазнините в коремната област. За да се избегне това състояние е необходимо да се извършват успокояващи процедури като например медитация, дълбоко дишане или вана с подходящи соли. Това ще спомогне намаляването на ежедневния стрес и изгарянето на коремните мазнини.
Един начин за изгаряне на коремните мазнини без физически упражнения е продължителния сън. Изследванията показват, че 6-8 часовият нощен сън спомага за поддържането на нормалните стойности на инсулина и стресовите хормони. Освен това, ще придобиете необходимата енергия за ефективното изгаряне на калории през деня.

Увеличете приема на протеини

Увеличете приема на протеини и намалете консумацията на въглехидрати! Това е един от най-бързите начини за намаляване на мазнините по корема без допълнителни упражнения. Протеинът помага да се балансира кръвната захар и по-ниските нива на инсулин. Инсулинът е хормон, който сигнализира на тялото ви да съхранява мазнините, особено в коремната област. Не консумирайте бял хляб и макаронени изделия. Заменете ги с въглехидрати от пълнозърнести продукти, сезонни плодове, кореноплодни и тиква.

Консумирайте кокосово масло

Кокосовото масло съдържа здравословни, целебни триглицериди със средна по дължина въглеродна верига. Триглицеридите в кокосовото масло помагат за увеличаване на метаболизма и затова помагат за отслабване. Кокосовото масло се втечнява при температура 24-25˚C и се превръща в кокосово олио, което не променя качествата му. Поставено обратно в хладилник, то става пак кремообразно. Може да консумирате две и повече супени лъжици кокосово масло на ден.

Пийте ежедневно зелен чай

Зеленият чай е най-добрата напитка за детоксикация благодарение на естествените фенолни антиоксиданти, наречени катехини. Ежедневната консумация на напитка от зелен чай води до загуба на коремни мазнини. Катехиниге ускоряват метаболизма и помага на черния дроб при изгарянето на мазнини. Изследванията показват, че консумацията на 4-5 чаши зелен чай дневно, без добавена захар, води до видими резултати. За подслаждане могат да се използват естествени подсладители, като стевия, което не води до повишаване стойностите на кръвната захар.

Добавете куркумин в диетата

Куркуминът е противовъзпалителна компонента, която е изолирана от коренището на растението куркума. С приемането на няколко капсули на ден или с добавяне на куркумин към храната се подпомага здравословната противовъзпалителна реакция на организма. Изследвания показват, че куркумина подпомага здравословния метаболизъм и спомага за намаляване на коремните мазнини. За по-добър ефект е съдържанието на куркумен в подправката да не бъде по-малко от 95%.

Пийте много вода

За подобряване на храносмилането, намялване подуването на корема и ускоряване на метаболизма е необходимо да се пие много вода - не по-малко от 1,5 литра на ден. Замяната на приеманите през деня напитки с добавена захар с вода намалява дневния прием на калории, което води до общо намаляване на теглото и стопяване на коремните мазнини. Добавянето на лимон към водата (лимонена вода) я прави по-вкусна, по-полезна и по-ефикасна за намаляване на коремните мазнини.